logo

På konkurrenceområdet til gårsdagens Langesømesse blev der dystet i flere discipliner indenfor skovbranchen. Til DM i udkørsel af træ duellerede syv af skovens dygtigste maskinførere i et neglebidende opgør, om at kunne træde op på øverste træstub og snuppe den prestigefyldte vandrepokal. Derudover blev der sat nye rekorder på den bane, hvor seks modige skovbrugselever dystede i Skills om at blive Danmarks bedste skovarbejder.

Til DM i udkørsel af træ blev der dystet i disciplinerne tårnbygning og præcisionslæsninger i terræn – i år i en Ponsse Buffalo. Det var en særligt spændt Kennet, som satte sig bag rettet til konkurrencens finale heat. En sejr ville nemlig betyde, at Kennets navn skulle indgraveres for tiende gang på mesterskabets vandrepokal. Trods nerver, vandt han en overbevisende sejr med en tid på 5.47.

Mesterskabets nr. 1 var efterfulgt af Josef Karlsson, der klarede finale heatet på 6.19, og Anders Haarbye kunne også træde op på sejrsstubben med en flot tredjeplads.

Overvejer at stoppe på toppen

Det var en rørt og glad Kennet, der efter præmieoverrækkelsen satte et par bevægende ord på dagens indsats.

”Det er jo altid godt at vinde, og jeg må jo ærligt indrømme, at jeg er et konkurrencemenneske. Nu må jeg hjem og overveje, om jeg skal stoppe her. De andre deltagere er meget dygtige, og de vil jo slå mig på et eller andet tidspunkt. Derudover ønsker jeg at give plads til nye deltagere i konkurrencen. Så måske giver det god mening at stoppe på toppen,” fortæller Kennet Vinderslev.

 

Arrangørerne af DM i udkørsel var Dansk Skoventreprenør Forening (DSF), der sammen med Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) delte standen på Langesømessen. Tovholder og ansvarlig for den praktiske afvikling af mesterskabet var skoventreprenør Bjarne Kallehauge.

Placering og tider for deltagerne ved DM i udkørsel:

 1. Kennet Birch Vinderslev - 5.47
 2. Josef Karlsson - 6.19
 3. Anders Haarbye - 7.28
 4. Lasse Jespersen – 8.16
 5. Poul-Henning Johansen
 6. Morten T. Jørgensen
 7. Thomas Thomsen


En tak skal desuden lyde til årets sponsorer ved DM i udkørsel 2021: Helms TMT-Centret A/S, Ponsse DK, Sampo Rosenlew, Special Maskiner A/S, Linddana A/S, SDS Danmark og Ecolog.

Nye rekorder til Skills

Udover DM i udkørsel blev der også afholdt Skills for skovbrugselever, og her dystede seks unge og talentfulde elever om at blive Danmarks bedste skovarbejder. Deltagerne skulle på tid vende sværdet på saven, afkviste en stamme, skære tre skiver af en stamme og til sidst fælde et mindre træ. Vinderen af konkurrencen blev Frederik Lausten, som satte en ny rekord i konkurrencen med sine 143 point. Til dagligt er Frederik elev hos Rohden Gods i Vejle. Her passer han bl.a. godsets fasaner.

”Det er helt vildt sjovt at være med. Jeg elsker den friske luft og det hårde fysiske arbejde”, fortalte Frederik, der deltog i konkurrencen for andet i år træk.

Placering for deltagerne ved Skills:

 1. Frederik Lausten
 2. Martin Jason Adelgaard
 3. Emilie Medum
 4. Jacob Jensen
 5. Danni Skjæveland Lautrup
 6. Christian Rasmussen

Skills blev arrangeret af Danske Maskinstationer og Entreprenører samt Dansk Skoventreprenør Forening. Der var fine præmier til deltagerne fra Husqvarna, HedeDanmark, OK, Sampo Rosenlew, Skovskolen, SDS Danmark og Ecolog. 1. præmien var bl.a. en Husqvarna 545 motorsav.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst: 
Claus D. Clemmensen, chefkonsulent DM&E Skov tlf. 7641 3662 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Bjarne Kallehauge tlf. 4033 9497 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Ønsker du at få dit logo på vore hjemmeside?
Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder for annoncering på vores hjemmeside

Godt at vide...

Serviceoversigten

Med Serviceoversigten i hånden er beslutningstagere på alle niveauer godt rustet, når der skal findes velegnede skoventreprenører til løsning af alle typer opgaver inden for skovbrug og naturpleje. Læs mere her...

07.jpg