PRESSEMEDDELELSE                    16.08.2013

Danmarksmestrene i skoven

Kenneth Vinderslev Nielsen beholdt DM-titlen i udkørsel
Kenneth Vinderslev Nielsen kunne endnu engang stige op på sejsskamlen som danmarksmester med udkørselsmaskine. Det var 3. år i træk og 5. gang i alt for den unge skoventreprenør fra Silkeborg.
Danmarksmesterskabet, der er arrangeret af Dansk Skoventreprenør Forening, afvikles i forbindelsen med Langesømessen tredje torsdag i august, og viste i år et tæt opløb mellem kandidaterne til mestertitlen.

Der var 10 maskinførere i kvalifikationsrunden, hvoraf flere deltog for første gang og klarede sig flot blandt de mere erfarne i at køre præcisionskørsel under tidspres og med publikum. Ud fra kvalifikationsrunden var der 4 maskinførere, som fortsatte til mesterskabskørselen.

Vindertiden for Kenneth Vinderslev Nielsen var 10 min. 29 sek. tæt forfulgt af Josef Karlsson fra Sdr. Nissum med tiden 11 min. 29 sek. og på 3.pladsen Gert Kristensen, Svanninge med 13 min. og 11 sek. og blot 3 sekunder før nr. fire i opløbet.

Mesterskabskørselen blev gennemført med en John Deere 1010 E udkørselsmaskine velvilligst udlånt af Skovrødderne i Herlufmagle og sponsoreret af  Skovteknik A/S.
Bjørn Petersen ny danmarksmester i skovning
Ny danmarksmester i skovning blev Bjørn Petersen, Knebel med vindertiden 2 min. 55 sek. En titel, han også erobrede for 2 år siden. Andenpladsen i år gik til March Gyldenløve, Grenå i tiden 4 min. 15 sek. og tredjepladsen til Finn Verner Nielsen, Knebel med 5 min. 41 sek.

De i alt 6 duellanter gennemførte 5 motorsavsdiscipliner med sværdvending, kvistning, hurtigskæring, fældning og skiveskæring på tid.

DM i skovning arrangeres af Dansk Sportshugger Klub i samarbejde med Dansk Skoventreprenør Forening.

Præmierne til Danmarksmesterskabet i udkørsel var sponsoreret af:
Skovteknik A/S, maskinsponsor
Super Dæk
Helms TMT-Centret A/S
Kuwait Petroleum Q8
Ponsse AB –
Trelleborg Dæk
LDM Kvalitets- og Miljørådgivning

Præmierne til DM i skov-ning var sponsoreret af:
Stihl
Husquarna
Dansk Skovkontor
Lindana

Yderligere oplysninger:
Bjarne Kallehauge tlf. 4033 9497, Jacob Vibe 2149 8439 eller Erik Groth tlf. 2048 3888