logo

Ny formand i Dansk Skoventreprenør Forening (DSF)

Pressemeddelelse
Vejle d. 29.01.18

Skoventreprenør Nickolai Schlechter, Dronningmølle blev ny formand for Dansk Skoventreprenør Forening ved bestyrelsens konstituering umiddelbart efter foreningens generalforsamling i Vingsted den 19. januar 2018. Som formand efterfølger han Viggo Mortensen, Jyderup, der har ønsket at fratræde som formand efter at have beklædt denne post siden 2014.

Formandsposten i DSF fører automatisk til en bestyrelsespost i DM&E’s, hvor DSF har været medlem som specialforening siden 2013. Nickolai Schlechter blev valgt ind i DSF’s bestyrelse sidste år, og kender således foreningens organisation indefra.

Bestyrelsen i DSF består ud over formanden af Peder Frederiksen, Faaborg, der er næstformand, Henrik Boelsgaard, Brande, Claus Mathiassen, Trustrup og Viggo Mortensen, Jyderup. Klaus Kaad, Augustenborg blev valgt som bestyrelsessuppleant.

Naturplejeopgaver og opgaver i skovbruget

Dansk Skoventreprenør Forening har 95 aktive medlemsvirksomheder. De har tilsammen et stort udbud af maskiner og udstyr samt rutinerede medarbejdere, således de kan løse alle former for opgaver i skovbruget såvel som naturplejeopgaver.

DSF har sekretariat hos DM&E i Vejle, hvor medlemsvirksomhederne har adgang til en fagkonsulent, med know how indenfor både skovbrug, naturpleje og vandløb.  Det er med til at sikre et højt kvalifikationsniveau hos de virksomheder, der er medlem af Dansk Skoventreprenør Forening, således de med rette kan betegnes som professionelle.

 

DSF bestyrelse IMG 5514  Nicholai Schlechter 1

DSF’s bestyrelse, fra venstre: Peder Frederiksen, Claus M. Mathiassen, den nye formand Nickolai Schlechter, Klaus Kaad (ny suppleant), Henrik Boelsgaard samt den afgående formand Viggo Mortensen.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Formand DSF Nickolai Schlechter, tlf. 7241 8416.
Sekretær DSF Erik Groth, tlf. 2048 3888.

Tæt løb ved DM i udkørsel

Med en tid på 8:31 gennemførte Kennet Birch Vinderslev banen ved DM i udkørsel, og den præstation gjorde ham til dette års Danmarksmester. Mesterskabets nr. 1 var skarpt efterfulgt af Anders Haarbye, der klarede banen på blot 15 sekunder mere og Josef Karlsson på en 3. plads, der fik en tid på 8:54.


I alt otte deltagere satte sig i Komatsu udkørelsesmaskinen sponsoreret af Helms TMT-Centret d. 17. august, hvor mesterskabet fandt sted - traditionen tro på Langesømessen. Arrangørerne af DM i udkørsel var Dansk Skoventreprenør Forening, der sammen med Danske Maskinstationer og Entreprenører delte standen på Langesømessen. Tovholder og ansvarlig for praktiske afvikling af mesterskabet fra Skoventreprenør Bjarne Kallehauge.

Ved mesterskabet blev der dystet i disciplinerne tårnbygning og præcisionslæsninger i terræn. Banen var ændret en smule i år med inspiration fra VM i udkørsel, som blev afholdt på Elmia Wood i Sverige i juni. Alle otte deltagere startede med en kvalifikationsrunde, hvor af de fire bedste gik videre til final heat og kampen om den store pokal. Kennet Birch Vinderslev endte øverst på træpodiet og en præmieoverrækkelse fandt sted med mange fine sponsorpræmier.

Dansk Skoventreprenør Forening ser tilbage på en god dag på Langesømesse og et godt mesterskab med spænding i toppen af feltet. En tak skal desuden lyde til årets sponsorer ved DM i udkørsel: Helms TMT-Centret A/S, Q8 Danmark A/S, Trelleborg, Alliance, Ponsse DK og Maskinstationen og Landbrugslederen.

Resultatet for DM i udkørsel
1. Kenneth Birch Vinderslev
2. Anders Haarbye
3. Josef Karlsson
4. Morten Tylvad Jørgensen
5. Kenneth Alvagård
6. Poul-Henning Johansen
7. Thomas Nielsen
8. Claes Petersen

For yderligere information, kontakt venligst:
Claus Danefeldt Clemmensen, Konsulent DM&E, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 7641 3662

DM i udkørsel og træklatring på Langesø Messe

Der bliver nok at se på stand 75 på årets Langesø Messe, som finder sted d. 17. august ved den smukke park ved Langesø. Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) og Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) arrangerer traditionen tro DM i udkørsel og træklatring på konkurrencepladsen på messen.

Ca. 150 virksomheder og 3000 besøgende bestående af fagfolk fra ind- og udland deltager på Europas største fagmesse for juletræer og pyntegrønt. Langesø Messe slår dørene op kl. 9.00, hvor DSF og DM&E står klar på standen til en faglig snak med de besøgende samt en række aktiviteter i løbet af dagen.
”Vi glæder os til endnu engang af afholde DM i udkørsel”, fortæller Viggo Mortensen, der er formand for DSF og uddyber: ”Mesterskabet går ud på, at deltagerne på kortest tid skal gennemkøre en bane, samtidig med at der læsses et antal træstokke og stables et tårn af træklodser. Vinderen er den, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører dysten.” Konkurrencen starter kl. 9.30 på konkurrencepladsen ved stand 75.


Som supplement til udkørselsmesterskaberne viser DM&E Skov træklatring på konkurrencepladsen, hvor publikum kan se en professionel aborist klatre til tops og endnu hurtigere komme ned igen fra skovens høje træer.

Serviceoversigten udkommer til messen
Serviceoversigten udgives af DSF og udkommer en gang om året – i år i et oplæg på ca. 9000 stk. Serviceoversigten er et værdifuldt værktøj til alle inden for det grønne område og er udgivet siden 1994. Den viser, hvilke skoventreprenører der kan løse forskellige opgaver i skoven og giver ligeledes et overblik over, hvilket maskineri skoventreprenørerne har til rådighed. Den distribueres til alle, der har relationer til dansk skovbrug, herunder alle abonnenter på fagbladene Skoven, Grønt Miljø og Nåledrys – og så er den selvfølgelig også med på Langesø Messen.

For yderligere information, kontakt venligst:
Viggo Mortensen, Formand DSF, tlf. 2345 5255, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  
Claus Danefeldt Clemmensen, DM&E Skov, tlf. 7641 3662, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Program DM i udkørsel af træ ved stand 75
Kl. 09.30: Konkurrencen starter
Kl. 14.30: Forventet afslutning
Kl. 15.00: Præmieoverrækkelse

 

 

Debutant vinder dette års DM i udkørsel af træ

PRESSEMEDDELELSE 23.08.16

Debutant vinder dette års DM i udkørsel af træ

Det blev en debutant, der torsdag d. 18. august 2016 kunne betræde sejrsskamlen som Danmarks nr. 1 i DM i udkørsel af træ til Langesømessen - Europas største fagmesse for juletræer og pyntegrønt. Prisen gik nemlig højst overraskende til maskinfører Kenneth Alvagård, Høng, som deltog i udkørselsmesterskaberne for første gang. I år var vindertiden blot 08:59:48.

Sølvet gik til maskinfører Kennet Birch Vinderslev, Silkeborg, med tiden 09:39:52 og 3. pladsen gik til Tom Møller, Gedved, med tiden 11:02:84.

Det var naturligvis Dansk Skoventreprenør Forening, DSF, der forestod arrangementet med skoventreprenør Bjarne Kallehauge som ansvarlig for den praktiske afvikling. I år blev mesterskabet afviklet på en solrig augustdag, og udkørselsmesterskabet havde også mange tilskuere i løbet af dagen, som stoppede op for at betragte, de øvede maskinførere i aktion.

I år var der 9 deltagere til mesterskabskørselen. Ved mesterskabet dystes der i disciplinerne tårnbygning og præcisionslæsning i terræn. Alle 9 deltagere starter med en kvalifikationsrunde, hvor de 4 bedste straks går videre til finalen om danmarksmesterskabet. Vinderen er den deltager, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører dysten.


De øvrige pladser blev fordelt til følgende:

 • Josef Karlsson
 • Anders Sørensen
 • Poul H. Johansen
 • Gert Kristensen
 • Morten Tylvad
 • Bo Juulsgaard


Udkørselsmaskinen var en 8 hjulet Ponsse Wisent stillet til rådighed af Ponsse AB.

Sponsorer ved DM i UDKØRSEL:

 • Ponsse AB
 • SDS Danmark
 • Q8 Danmark
 • Trelleborg Dæk
 • Maskinstationen og Landbrugslederen

For yderligere oplysninger, kontaktvenligst:
Bjarne Kallehauge tlf. 40339497 eller Claus D. Clemmensen tlf. 76413662

Download pressemeddelelsen her

PRESSEMEDDELELSE LANGESØ

Mød brancheforeningerne Dansk Skoventreprenør Forening (DSF) og Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) på Langesømessen d. 18. augustStemningsbillede 0

Den skønne parknatur og solskin danner typisk rammerne for Langesømessen, hvor DSF og DM&E skov naturligvis er blandt de 125 udstillere på messearealet. Traditionen tro udgiver DSF, brancheforeningen for professionelle skoventreprenører, Serviceoversigten for 2016/2017 til Langesømessen.

Der er mulighed for at tilbringe nogle gode timer sammen, når den årlige Langesømesse den 3. torsdag i august besøges af over 3000 fagfolk fra ind– og udland. DSF og DM&E skov er med, og brancheforeningerne byder i løbet af dagen på forskellige aktiviteter.  Foreningen opfordrer desuden messens gæster til at til at tage en faglig såvel som uformel snak med foreningens medlemmer og ansatte ved deres stand nr. 75. Samtidig er det en helt særlig tid på året, nemlig den tid, hvor DSF udgiver Serviceoversigten for 2016/2017.
- ”Serviceoversigten er et produkt, vi er særligt stolte af. Det er et yderst velskrevet samt værdsat værktøj til markedsføring over for skovbruget, hvor den bliver brugt til at finde leverandører af forskellige ydelser. Det er lige fra entreprenøren med den store skovningsmaskine og flishugger til manden med motorsaven,” siger Viggo Mortensen, som er formand for DSF.
Serviceoversigten udgives af Dansk Skoventreprenør Forening og udkommer én gang om året i et oplæg på ca. 5000 stk. Den distribueres til alle, der har relationer til dansk skovbrug – herunder alle abonnenter på fagbladet SKOVEN, hvilket gør den til et værdifuldt værktøj til alle inden for det grønne område.


Udgivet i over 20 år
Serviceoversigten blev første gang udgivet i 1994 og har siden været med til at styrke profileringen af Dansk Skoventreprenør Forening. Den tilgår automatisk alle medlemmer af Dansk Skovforening og Juletræsdyrkerforeningen og viser, hvilke skoventreprenører der kan løse forskellige opgaver i skoven. Ligeledes giver den et overblik over, hvilket maskineri skoventreprenørerne har til rådighed.
- ”Når du benytter en entreprenør, der er repræsenteret i Serviceoversigten, kan du være sikker på at få en troværdig og professionel tilgang til dine opgaver,” fortæller Bjarne Kallehauge, som har været medlem af DSF siden 1997.


DM i udkørsel og træklatring
Traditionen tro arrangerer DSF DM i udkørsel af træ til Langesømessen. Mesterskabet går ud på, at deltagerne på kortest tid skal gennemkøre en bane samtidig med, at der læsses et antal træstokke. Desuden skal der stables et tårn af træklodser. Vinderen er den deltager, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører dysten. Som supplement til udkørselsmesterskaberne vil DM&E skov vise træklatring på konkur¬rencepladsen, hvor publikum vil kunne se en professionel aborist klatre til tops og endnu hurtigere komme ned igen fra skovens høje træer.
For yderligere information, kontakt venligst: Konsulent - skov, vand og naturpleje Claus Danefeldt Clemmensen, DM&E, tlf.: 7641 3662, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Program DM i udkørsel af træ ved stand 75
•    Kl. 09.30 konkurrencen starter
•    kl. 14.30 forventet afslutning
•    kl. 15.00 præmieoverrækkelse

P1170367

PRESSEMEDDELELSE 19. juli 2016

Maskinførere i skovbruget opfordres til at deltage i mesterskabskørslen med udkørselsmaskine på
Langesømessen d. 18. august

Når Dansk Skoventreprenør Forening, DSF, traditionen tro arrangerer danmarksmesterskab i udkørsel af træ på Langesømessen, torsdag den 18. august 2016, bliver der dystet i præcisionslæsning med terræntransport og tårnbygning.

Mesterskabet vil finde sted i den smukke park, hvor ca. 125 firmaer udstiller årligt. Mesterskabet går ud på, at deltagerne på kortest tid skal gennemkøre en bane samtidig med, at der læsses et antal træstokke. Desuden skal der stables et tårn af træklodser. Vinderen er den deltager, der hurtigst og med færrest fejl gennemfører dysten.

- ”Dansk Skoventreprenør Forening opfordrer skovmaskinførere til at deltage i konkurrencen på Langesømessen den 18. august og være med til at vise denne disciplin i skovbruget, siger en Viggo Mortensen”, som er formand for Dansk Skoventreprenør Forening.

Sagkyndigt dommerpanel
Konkurrencen bedømmes af et dygtigt dommerpanel. De 3 bedst placerede, skovmaskineførere tildeles pokaler efter indbyrdes placering. Desuden er der deltagerpræmier fra mesterskabets sponsorer til de øvrige deltagere.

Tilmelding til mesterskabet skal ske senest 3. august 2016 til Maria Holm Olesen tlf.: 7641 3671 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

For yderligere oplysninger kontakt venligst Maria Holm Olesen, tlf. 7641 3671 / mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Program for DM i udkørsel:
Mødetidspunktet for deltagere er kl. 08.00 på DSF´s stand 75, hvorefter dommerne gennemgår reglerne og banelægning. Der vil desuden være kaffe og rundstykker til de deltagende.

kl. 09.30    Forventet konkurrencestart
kl. 14.30    Konkurrencen forventes afsluttet
kl. 15.00    Præmieoverrækkelse

Læs mere

Skoventreprenørerne udfordres af mere bureaukrati

Pressemeddelelse
Vejle den 5. februar


Skoventreprenørerne udfordres af mere bureaukrati

Dokumentation for sporbarhed og bæredygtighed i træproduktionen og andet bureaukrati kommer til at fylde mere og mere i skoventreprenørens hverdag. På det seneste er kravene i den allerede indførte EU tømmerforordning, EUTR beskrevet i en kommende vejledning fra Naturstyrelsen.
Forordningen kræver en due diligence, som er en metode til at undersøge og dokumentere fældningens lovlighed. En slags kvalitetssikringsprocedure. Konkret er der anført 14 love og bekendtgørelser, som skal tages i ed, før et træ må fældes.

- Dansk Skoventreprenør Forening anmoder om klare spilleregler, som skal være rimelige og uden unødigt bureaukrati, men med respekt for den velfungerende lovgivning, som Danmark allerede har, herunder skovloven, der regulerer mange forhold. Forordningen behøver ikke sanktionere overtrædelser med yderligere straf, lød det fra Viggo Mortensen, formand for Dansk Skoventreprenør Forening på foreningens generalforsamling lørdag den 6. februar.

Når det gælder produktion af flis til energi, bliver SBP (Sustainable Biomasse Partnership) et begreb, som den enkelte flisproducent og -leverandør skal forholde sig til. Skoventreprenørerne bliver mødt med krav om dokumentation for sporbarhed og bæredygtighed ved produktion og levering af flis til de større varme- og kraftvarmeværker.

Dansk Skoventreprenør Forening og DM&E har i samarbejde med Dansk Skovforening, HedeDanmark og Skovdyrkerne samt Dansk Energi igangsat en udredning af SBP med en risikovurdering, som forventes færdig medio 2016.

- I betragtning af, at hovedparten af den danskproducerede træflis oparbejdes af skoventreprenører, er det naturligt, at vi som brancheforening er aktiv i arbejdet med at udforme spillereglerne for fremtidens leverandører af biomasse, betoner Viggo Mortensen, som er formand i Dansk Skoventreprenør Forening og i hovedbestyrelsen for DM&E.

- Flisproduktionen skal dog ikke kun være bærerdygtig for skovene. Prisniveauet skal også være bæredygtigt for såvel skovejerne som skoventreprenørerne, der forestår den omkostningstunge del af produktionen, lød det fra Viggo Mortensen.

Medlemsfremgang og flere aktiviteter i DSF
Dansk Skoventreprenør Forening har igen i 2015 oplevet en positiv tilgang af medlemsvirksomheder og slutter året med 91 medlemsvirksomheder, hvilket er det højeste i foreningens 26 års historie.

Efter tilslutningen til DM&E er aktivitetsniveauet øget. Som et nyt medlemstiltag er der gennemført netværksmøder i form af ekskursioner eller korte møder, hvor et fagligt aktuelt emne behandles og om muligt suppleres med et virksomhedsbesøg.

Stiftelsen af 2 erfaklubber udelukkende med skoventreprenører er begyndelsen på et længe næret ønske fra dette brancheområde. Flere kolleger har ytret et ønske om at komme med i nye klubber og ad den vej få en slags ekstern bestyrelse eller sparringspartnere som en værdifuld hjælp til at udvikle sin egen virksomhed, lyder det fra flere skoventreprenører.

Skoventreprenørerne også med i Bruxelles
Skoventreprenørernes politiske interesser i EU varetages af CEETTAR, der er den europæiske brancheorganisation for entreprenørvirksomheder på jordbrugsområdet inkl. skovbrug. CEETTAR har kontor i Bruxelles med fast personale, hvorfra en væsentlig del ressourcerne tilgår skoventreprenørområdet for at synliggøre erhvervets betydning for beskæftigelsen og for EU-landenes økonomi.

50.000 skoventreprenører i EU
Arealmæssigt udgør skovene 42 % af det samlede areal i EU, og der er ca. 50.000 skoventreprenører, som beskæftiger ca. 100.000 personer, viser en undersøgelse, som CEETTAR har foretaget. Et brancheområde, som CEETTAR vil gøre en aktiv indsats for ikke bliver klemt eller glemt i det politiske spil.

Kontaktoplysninger
Du er velkommen at kontakte Dansk Skoventreprenør Forening for yderligere oplysninger:
Viggo Mortensen; 2345 5255; Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Erik Groth; 2048 3888; Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Dansk Skoventreprenør Forening, Porschevej 3, 7100 Vejle, tlf.: 7020 4820
www.skoventreprenør.dk – Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Skovbillede

 

Viggo Mortensen

Danmarksmesterskab i udkørsel 2015

PRESSEMEDDELELSE
21.8.15

Josef Karlsson damarksmester i udkørsel igen
Ved danmarksmesterskaberne i udkørsel kunne maskinfører Josef Karlsson, Ulfborg igen betræde sejrsskamlen som Danmarks nr. 1 med udkørselsmaskine i skoven. Det var 5. gang, at Josef, der til daglig kører udkørselsmaskine hos Euro Træ i Haderup, deltog i mesterskaberne og sidste år hentede sit første guld. I år var vindertiden blot 8½ minut og næsten 20 pct. hurtigere end nr. 2.

Sølvet gik til maskinfører Martin Hansen, Herlufmagle, som har deltaget i mesterskabskørselerne hele 11 gange, hvorimellem der også tidligere har været en andenplads. I år med 10 min. 18 sec. og præcist 2 minutter foran tredjepladsen ved Tom Møller, Gedved, der sluttede på 12 min 18 sec.

Mesterskabet blev afviklet på en bragende flot augustdag i forbindelse med juletræsmessen på Langsø Gods. Det er Dansk Skoventreprenør Forening, DSF, der forestår arrangementet med skoventreprenør Bjarne Kallehauge som ansvarlig for den praktiske afvikling.

I år var der 8 deltagere til mesterskabskørselen, der starter med en kvalifikationsrunde. Herfra går de 4 bedste straks videre til danmarksmesterskabet.  Begge runder med de samme discipliner, herunder præcisionslæsning og tårnstabling på tid.

Udkørselsmaskinen var en 8 hjulet Ponsse Wisent stillet til rådighed af Ponsse. Deltagerpræmierne er sponsoreret af branchens leverandører, herunder Super Dæk, Q8 Danmark, Helms TMT-Centret A/S, Ponsse AB, Trelleborg Dæk, Skovteknik A/S, Euromatic, Roto, Neste Oil, LDM Revision.

Sponsorer ved DM i UDKØRSEL:
Super Dæk
Q8 Danmark
Helms TMT-Centret A/S
Ponsse AB
Trelleborg Dæk
Skovteknik A/S
Euromatic
ROTO, NESTE OIL
LDM Revision

Yderligere oplysninger: Bjarne Kallehauge tlf. 4033 9497 / Erik Groth tlf. 2048 3888.

 

420

Josef Karlsson kunne for anden gang i træk føje sit navn på vandrepokalen i DM i udkørsel

400

Danmarksmesteren Josef Karlsson med sølvvinder Martin Hansen til venstre og bronzevinder
Tom Møller til højre

364

Som supplement til udkørselsmesterskaberne viste skoventreprenørerne også træklatring på
konkurrencepladsen, hvor publikum kunne se en professionel aborist, Henrik Boelsgaard, Brande
klatre til tops og endnu hurtigere komme ned igen fra skovens høje træer.

346

tårnstabling er en af disciplinerne i udkørsel

DM 2015 i udkørsel af træ på Langesømessen

Maskinførere i skovbruget opfordres til at deltage i mesterskabskørslen med udkørselsmaskine

Dansk Skoventreprenør Forening - DSF - arrangerer danmarksmesterskab i udkørsel af træ på Langesømessen, torsdag den 20. august 2015.
I mesterskabet dystes der i disciplinerne præcisionslæsning med terræntransport og tårnbygning.
Opgaven går ud på, at deltagerne, på kortest mulig tid, skal gennemkøre en bane samtidig med, at der læsses et antal træstokke, og at der desuden skal stables et tårn af træklodser.
Vinderen er, den deltager der hurtigst og med færrest fejl, som gennemfører dysten!
Konkurrencen bedømmes af et sagkyndigt dommerpanel. De 3 bedst placerede skovmaskinfører tildeles pokaler efter indbyrdes placering. Desuden er der deltagerpræmier fra mesterskabets sponsorer til de øvrige deltagere.
Dansk Skoventreprenør Forening opfordrer skovmaskinførere til at deltage i konkurrencen på Langesømessen den 20. august og være med til at vise denne disciplin i skovbruget.
Tilmelding til mesterskabet inden 5. august 2015 til DSF´s Sekretariat, Ida Mosegaard, tlf. 7641 3671 eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yderligere oplysninger:
Ida Mosegaard, DSF Sekretariatet, tlf. 7641 3671

Ny danmarksmester i skoven

25/8/2014

langesoe-2014-2

Fra venstre: Gert Kristensen , Josef Karlsson og Sune Johansen

Ved danmarksmesterskaberne i udkørsel af træ arrangeret af Dansk Skoventreprenør Forening i forbindelse med Langesø Messen gennemførte Josef Karlsson fra Sdr. Nissum finalerunden på rekordtid, 6 min 55 sek.  Josef er til hverdag maskinfører hos skoventreprenør Torben Poulsen, Haderup og var ved årets danmarksmesterskab med udkørselsmaskine også nr. 1 i den indledende kvalifikationsrunde, hvorfra de 4 bedste skulle kappes om medaljepladserne til danmarksmesterskabet.

Josef ’s rekordtid skyldes ikke blot en hurtig gennemkørsel af ruten og stabling af tårnet, men også hans sikre hånd, der bevirkede, at han gennemførte uden strafpoints overhovedet.

Andenpladsen gik til Sune Jørgensen, Horsens i tiden 7 min 25 sek., mens Gert Kristensen, Kværndrup erobrede 3.pladsen i tiden 7 min 49 sek.

Den forsvarende 3-dobbelte danmarksmester Kenneth V. Nielsen måtte se sig distanceret til en 5.plads i den indledende runde og kom dermed ikke til opstilling i finalerunden.

Konkurrencen blev i år gennemført på den ny konkurrenceplads, som Langesø Gods har etableret inde i skoven på udstillingsområdet for Langesømessen. Der var 11 maskinførere, som stillede op til mesterskabet, hvilket er flere end tidligere år. Den mest trofaste deltager er Poul Henning Johansen, Gisselfeld Kloster, som i år deltog for 15. gang i træk. I sit daglige job kører han udkørselsmaskine på det midtsjællandske gods’ skovbrug med 2300 ha skov og har i år 25 års jubilæum i dette job.

Årets mesterskabskørsel blev ledet af skoventreprenør Bjarne Kallehauge, Broby, og kørslen gennemført med en Gremo 1050, som skoventreprenør Torben Stabell, Østbirk havde stillet til rådighed. En række sponsorer blandt skoventreprenørernes leverandører havde doneret fine præmier, så alle deltagere kunne premieres.

Yderligere oplysninger:
Bjarne Kallehauge tlf. 4033 9497 - Erik Groth tlf. 2048 3888

Præmierne til DM I UDKØRSEL blev sponsoreret af:
Super Dæk
Helms TMT Centret
Q8 Danmark
Ponsse AB
Trelleborg dæk
Skovteknik A/S
Euromatic
Sampo Rosenlew
ROTO, NESTE OIL
LDM Kvalitets- og Miljørådgivning

 

langesoe-2014-1

Præmierne til DM I UDKØRSEL blev sponsoreret af:

Super Dæk

Helms TMT Centret

Q8 Danmark

Ponsse AB

Trelleborg dæk

Skovteknik A/S

Euromatic

Sampo Rosenlew

ROTO, NESTE OIL

LDM Kvalitets- og Miljørådgivning

Mød DM&E og DSF på Skov & Teknik

PRESSEMEDDELELSE

Mød DM&E og DSF på Skov & Teknik
På Skov og Teknik møder du skoventreprenørernes brancheforening Danske Maskinstationer
og Entreprenører – DM&E, såvel som Dansk Skoventreprenør Forening - DSF,
der er en del af DM&E. - Ny standplacering med stand 37.

Skoventreprenørerne er en aktiv partner i det moderne skovbrug, hvor skovejere og administratorer i overvejende
grad overlader arbejdsopgaverne til skoventreprenørerne, hvor varemærket er samspillet mellem specialmaskiner
og højt kvalificeret personale, som er med til at skabe en effektiv produktion i skoven.

Det er i år 25 år siden, DSF blev stiftet. Derfor bliver nogle af de udstillede maskiner på standen med et vist historisk
præg som en kontrast til de avancerede maskiner, skoventreprenørerne i øvrigt anvender i dag, og som den skovbrugsfaglige
maskinudstilling viser eksempler på.

På standen kan gæsterne få et indtryk af de mangesidige ydelser, som DM&E tilbyder sine medlemsvirksomheder.
Bl.a. vil der være mulighed for at få en dialog om forsikring og vikarordning, der er ydelser, som giver den professionelle
skoventreprenør overblik og økonomiske lettelser. På stand nr. 37 møder du kolleger, DSF’s bestyrelsesmedlemmer,
DM&E’s skovudvalg samt fagkonsulenter og øvrige fra foreningshuset i Vejle.

Stand 37 er et godt mødested til en snak om hverdagens udfordringer og fremtidens muligheder i skovbruget.

Kalkulatus Skov
Kalkulationsværktøjet Kalkulatus fra DM&E foreligger også i version ”Skov”, som vil blive demonstreret på Skov og
Teknik. Her kan du lave en beregning på dine egne maskiner eller konsekvensen af en påtænkt maskininvestering.
Kalkulatus Skov kan afsløre, hvordan økonomien hænger sammen på den enkelte maskine. Kom og blive klogere på
økonomien.

Hvem udfører hvad
Skoventreprenørerne udfører alle opgaver i et moderne skovbrug – men det er ikke alle, som har udstyr til alt. - På
stand 37 er en opdateret oversigt over, hvilke skoventreprenører, der udfører de enkelte arbejdsopgaver. Et overskueligt
værktøj til at finde en professionel skoventreprenør til skovbruget.

Yderligere oplysninger:
Formand Viggo Mortensen DSF - tlf. 2345 5255
Branchedir. Bent Juul Jørgensen DM&E – tlf. 7585 8355
Konsulent Erik Groth DM&E - tlf. 7585 8355 / 2048 3888

Download pdf

Ønsker du at få dit logo på vore hjemmeside?
Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder for annoncering på vores hjemmeside